Neural Value Proposition
Neuro-test voor alles dat niet A/B te testen is

De waarde van productproposities aflezen in het brein

Het heeft weinig zin om aan mensen te vragen wat ze van iets nieuws vinden. Ze kunnen zich simpelweg geen voorstelling maken van iets dat er nog niet is. Toch moet er in het onderbewuste een latentie te meten zijn. De begeerte naar een smartphone moet er al geweest zijn, om het succes van bijvoorbeeld de iPhone en zijn apps te verklaren. Het ligt dan ook voor de hand om deze latentie te meten in het brein. Dat kan zeer goed met MRI waarvan de voorspellende waarde wetenschappelijk is bewezen.

Drie van de belangrijkste neurale dimensies als het gaat om het voorspellen van het succes van een nieuw product zijn begeerte, verwachting en vertrouwen. Samen met secundaire neurale dimensies en emoties meten we deze met MRI-scanning. Zo voorspellen we of de consument al klaar is voor een nieuw product of nieuwe dienst. En zo ja, hoe dit het best te communiceren valt.

In beginsel kunnen proposities ontwikkeld worden op drie basale gedrags-motivatoren: Greed, Fear en Herd. De angst om iets kwijt te raken of juist de begeerte om iets te bezitten of ongeacht een van de twee ergens bij te willen horen.

De propositie van Tele2


Voor Tele2 onderzoeken we met regelmaat de (maand)-aanbiedingen waarin we verschillende proposities met elkaar vergelijken en bezien welke van de onderzochte proposities het best de koopintentie weet aan te zetten. Voorbeeld hieronder van aanbiedingen die inspelen op de drie verschillende gedrags-motivatoren.

Huidige propositie Tele2

De huidige propositie van Tele 2 is hiernaast te zien. Deze werkt al goed. Tele2 wilde graag een aanvullende propositie naast het huidige abonnement. We hebben verschillende proposities getest door middel van onze Brain Rating techniek (Professor Lamme, 2010). We hebben aan de proposities een prijs toegevoegd en gekeken wat de invloed is van prijsweergave op de pos - neg balans en de Engagement.

Neural value proposition

Resultaat

De resultaten laten zien dat dezelfde proposities met prijsweergave het significant beter doen dan proposities zonder prijs. De proposities met prijs scoren hoger op positieve emoties en betrokkenheid. Tele2 heeft door middel van neuro-onderzoek unieke inzichten opgedaan waar ze mee aan de slag zijn gegaan. Wil jij ook proposities testen en meer weten over onze methodiek? Neem dan contact met ons op.

Privacy Policy | Contact