Terugkijken van Webinars
Online kennis- en inspiratiesessies

Kijk terug: Webinars Neurensics


Wij delen graag onze kennis over een specifiek thema door middel van een compacte kennis- en inspiratiesessie met vele praktische voorbeelden. Dit doen we met behulp van onze online Neuro Insights Meetings, de Neurensics webinars. Bekijk hier alle webinars!

Hoe meet je de onbewuste invloed van marketing in het brein?

Hoe reclame werkt in het brein, dat wil iedereen weten die zich bezighoudt met marketing. Neurensics maakt gebruik van fMRI om dit te onderzoeken. Met deze methodiek is het mogelijk om in het hele brein te kijken; naar de intuïtieve en emotionele reactie, maar ook de doordachte en rationele verwerking van marketing. 

In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 800 commercials getest, in 65.000+ hersenscans. In dit webinar delen we de meest waardevolle inzichten, zoals de meest gemaakte fout in commercials, de onbewuste invloed van gezichtsuitdrukkingen en het geheime ingrediënt van effectieve uitingen. We laten ook zien hoe een typisch tweewekelijks fMRI onderzoek er bij Neurensics uitziet. Wat kun je naast TV commercials nog meer meten? Wat is de doorlooptijd? En wat kost het?

Kijk terug: Hoe meet je de onbewuste invloed van marketing in het brein?

Online verpakkingen: welk design werkt het meest effectief in het brein?

De Corona crisis heeft gezorgd voor een flinke stijging in de online verkoop. Dat biedt kansen, maar dan moet er wel rekening worden gehouden met de online context die op vele vlakken verschilt van de offline retail omgeving. 

Een goed voorbeeld is de manier waarop productverpakkingen online worden afgebeeld. In dit webinar laat designbureau Yellow Dress Retail met verschillende voorbeelden zien hoe het online mis kan gaan. En ook hoe verpakkingen digitaal tot hun recht komen. 

Neuromarketing onderzoeksbureau Neurensics sluit het webinar af met een neuro-onderzoek naar de impact van online verpakkingen op het brein. De onderzoeksresultaten maken duidelijk dat een verkleining van de fysieke productverpakking zorgt voor het deactiveren van de motorische gebieden, en daarmee de ‘grijprespons’ in ons brein. Gelukkig biedt het onderzoek ook concrete handvatten hoe een digitale verpakking er wél uit moet zien.

Kijk terug: Online verpakkingen: welk design werkt het meest effectief in het brein?

Wat valt er voor marketeers te ontdekken in het brein?

Tijdens het webinar 'Wat valt er voor marketeers te ontdekken in het brein?' laten Martin de Munnik en dr. Steven Scholte Science & Business samenkomen.

Ze bespreken de impact van merken en reclame op het korte- en langetermijngeheugen. Onderwerpen die aanbod komen zijn: de laatste stand van zaken in consumer neuroscience, antwoord op de vraag 'wat kan er wel en niet met neuro-onderzoek?' en tips & tricks voor marketeers en onderzoekers. Het webinar wordt afgesloten met een Q&A sessie. Laat bij registreren alvast een vraag achter zodat Martin en Steven antwoorden kunnen voorbereiden.

Kijk terug: Wat valt er voor marketeers te ontdekken in het brein?

Communicatie tijdens de Corona Crisis

BC versus AC. Is de waardering van merken en het effect van communicatie After Corona hetzelfde als Before Corona? Een belangrijke vraag waar veel onderzoekers en marketeers mee worstelen. Dat communicatie tijdelijk anders moet, dat is duidelijk. Maar voor hoe lang? En hoe? Het zijn subtiele verschillen die intuïtief en emotioneel goed of juist niet goed voelen. Uitvragen heeft daarom weinig zin. Meten kan je het wel, en dan met name in het onderbewuste. In een unieke vergelijkingsstudie heeft Neurensics gekeken naar de verschillen in merkassociaties voor én na de lockdown. De uitkomsten zijn van groot belang voor marketeers die structureel bouwen aan hun merk. Het webinar wordt verzorgd door Drs. Walter Limpens Senior Researcher en Drs. Andries van der Leij Head of R&D bij Neurensics.

Het webinar 'Communicatie tijdens de Corona Crisis' kan je nu terugkijken!

Pricing & Neuro-research (english edition)

Ask someone what he/she is willing to pay for a product and you will probably get the wrong answer. People can not give an exact price to something and without reference, they tend to think it is too expensive. The value of a product is determined by unconscious processes, which can be better understood by measuring them with neuro-research. In this webinar we show you how we do that and share a lot of practical cases. The webinar is in English and is provided by Professor Kai Markus Müller and Vladimir den Baars. Watch here: Pricing & Neuro-onderzoek.

De rol van merken na een crisis

Een merk is een naam met associaties. Van de meeste van die associaties zijn we ons niet bewust. Terwijl de beoordeling van de waarde ervan een volledig onbewust proces is. De vraag rijst dan of de impact van een crisis, zoals bijvoorbeeld die van het coronavirus, van invloed is op merken. En zo ja; worden merken daar beter of juist slechter van?

In dit webinar laten we zien hoe het onderbewuste omgaat met merkassociaties, de waardering ervan en wat dat betekent voor het consumentengedrag. 
Daarnaast laten we zien hoe je kunt onderzoeken welke associaties relevant zijn voor jouw merk en hoe je met de juiste associaties loyalty of juist switch kan stimuleren.

Kijk hier het webinar over de rol van merken na een crisis door Martin de Munnik en Andries van der Leij!

Concept Testing

In het webinar over Concept Testing leer je aan de hand van sprekende voorbeelden hoe je van tevoren ervoor kan zorgen dat de euro's die je besteed aan een reclamecampagne, effectief besteed zullen zijn. Maak kennis met de do's en don'ts opgetekend uit de studies naar de commercials van 5 gerenommeerde merken. Het webinar wordt gegeven door Walter Limpens en Vladimir den Baars. Kijk het webinar Concept Testing!

Image Title

Het webinar Concept Testing gegeven door Vladimir den Baars en Walter Limpens via Zoom

Gedragsverandering door Communicatie

Op 8 april heeft Walter Limpens een webinar gehouden over Gedragsverandering door Communicatie. Een gedragsverandering wordt vrijwel nooit veroorzaakt door rationele, weloverwogen en goed doordachte argumenten, maar door intuïtieve, automatische en vaak onbewuste emoties. In het webinar laten we zien hoe je van deze kennis gebruik kunt maken, zodat mensen het door jou gewenste gedrag gaan vertonen. Daarnaast laten we zien hoe je kunt onderzoeken welke impliciete drijfveren hieraan zullen bijdragen. Zodat het door jou gewenste gedrag door middel van communicatie bereikt kan worden. Bekijk het webinarGedragsverandering door Communicatie!

Privacy Policy | Contact