Neural Ad & Concept Testing
De toegevoegde waarde van pre-testing

Het voorspellen van het reclame-effect aan de hand van een storyboard

Centraal Beheer testte bij ons ondermeer het concept van de Hulk commercial. De resultaten laten zien dat het concept voldoet aan zijn verwachtingen. De volgende vraag is dan of het concept, het moving storyboard, ook het resultaat van de uiteindelijke productie voorspelt. Voor ons reden genoeg om ook de finale commercial, die vier maanden later werd opgeleverd, te testen.

Onderzoeksvorm

Met MRI Brain Rating meten we de relevante brein-dimensies die geactiveerd worden door het concept, het moving storyboard. Deze vergelijken we vervolgens met onze benchmarks van de Effies (Effectiveness) en Gouden Loekies (likability). Tot slot doen we dit ook voor de geproduceerde tv-commercial en kunnen zo het concept en de final vergelijken. De vraag is: kun je met een storyboard het uiteindelijke reclame-effect voorspellen? Laten we eerst even een kijkje nemen:

Moving Story Board Centraal Beheer - De Hulk

Final Commercial Centraal Beheer - De Hulk

Image Title

Bovenstaand de spiders van de twee verschillende stimuli (klik op foto voor details)

Resultaat

Een vergelijking tussen de twee metingen, die van het concept in maart en de uiteindelijke commercial in september van dat jaar, vertoont een grote overeenkomt. Het testen van concepten met MRI voorspelt inderdaad het effect van het eindproduct. Vanzelfsprekend moet er bij de executie wel rekening gehouden worden met het strikt volgen van het geteste concept. Wil jij het marketingbudget zo efficiënt mogelijk besteden en van start gaan met pre-testing? Neem dan contact met ons op.

Privacy Policy | Contact