Neuro Brand Tracker
Meet de groei van jouw merk in het onderbewuste

Meet de onderbewuste merkwaardering

Een merk is een naam met associaties. Aan de relevantie van die associaties wordt in het onderbewust een waarde toegekend en de optelsom van die waarden leidt tot de merkkracht. Als je die wilt weten, moet je dus in het onderbewuste zijn. De traditionele Brand Trackers vertellen je dus maar het halve verhaal omdat ze uitgaan van een bewuste beantwoording van vragen. Met onze Neural Brand Tracker meet je de onderbewuste merkwaardering. Dus als jij weet welke associaties relevant zijn voor jouw merk, meten wij de trends in de tijd, precies daar waar merken hun werk doen: in ons brein.

De Net Promoter Score in het brein van de consument

Alles wat je meet is relatief. Daarom zetten we de resultaten van onze breinmeting af tegen de Net Promoter Score (NPS). Deze score wordt traditioneel uitgevraagd met de expliciete vraag 'Hoe waarschijnlijk is het dat u het merk aanbeveelt aan bekenden en relaties?'. Achteraf wordt er onderscheid gemaakt tussen Promoters, Passives and Detractors en een calculatie wordt toepast om de score te berekenen. Maar bestaat deze score eigenlijk wel als we weten dat merkwaarde zich in het onderbewuste bevindt? In een speciale MRI-studie zijn we op zoek gegaan naar de NPS. Terwijl men in de scanner lag hebben we de NPS uitgevraagd onder 2x vijfentwintig proefpersonen die wel, of juist niet bekend waren met 20 verschillende merken. Het resultaat was opzienbarend: de NPS is te meten in het brein! In het hersenscans op de afbeelding hieronder, zie je hoe in het rood de gebieden oplichten van respondenten die een lage NPS geven, met veel twijfel en remming (inhibition). Aan de andere kant zie je in het groen de respondenten die trouwe fans zijn van een merk, met veel zelfrelevantie.

Deze wetenschap heeft geleid tot de ontwikkeling van onze Rapid Implicit Association Test (RIAT), die de waarde van je merk uitdrukt in de Real Net Promotor Score.

Image Title

De 'Net Promoter Score' weergeven in het brein van de consument

Neural Brand Tracking

We meten de categorie én jouw merk het hele jaar door. Rapportage vindt twee maal per jaar plaats, tenzij er plotseling een significante verandering optreedt in de voortschrijdende metingen van één of enkele associaties.

Neural Brand Alert

Het kan dan niet anders of er is iets aan de hand. Externe of interne factoren zijn daarvoor verantwoordelijk die dan kunnen worden opgespoord; we weten immers precies wanneer dit fenomeen zich heeft voorgedaan en op welke associaties dit betrekking heeft.

Effectief en Efficiënt

Onze Neural Brand Tracker is de beste brand tracker in de markt, eenvoudigweg omdat hij het onderbewuste meet, bijhoudt en rapporteert. Maar ook omdat de kosten beperkt blijven omdat we alleen die associaties onderzoeken die relevant zijn.

Track jouw merk

Smint heeft vier jaar lang hun merk gemeten met behulp van onze Neuro Brand Tracker en positieve resultaten zijn te zien! Neem contact met ons op om jouw merk ook onder de loep te nemen!

Privacy Policy | Contact