Neural Brand Building
Waarom SMINT zelfvertrouwen verkoopt

SMINTjes, iedereen heeft ze weleens gekocht. Met een accent op weleens. Daar wil Perfetti Van Melle ‘met regelmaat’ van maken. Daarom wil men de merkassociaties die deze impulsaankoop activeren, begrijpen en eenmaal gevonden, het merk ermee laden.

Onderzoeksvorm: Neural Network Detecting

In een gecombineerde studie waarin we gebruik hebben gemaakt van Internet Mind Mapping en MRI Brain Rating zijn we eerst op zoek gedaan naar de associaties die in de markt van SMINT relevant zijn voor sales. Vervolgens hebben we gekeken naar de mate waarop deze relevante associaties al in het onbewuste geladen zijn en welke nog aan de merkbeleving moeten worden toegevoegd. In een complexe MRI-studie zijn we daarna op zoek gegaan naar de neurale netwerken van de vijf belangrijkste associaties. De optelsom van de neurale netwerken die het merk representeren hebben we de Neural Brand Signature genoemd. De handtekening van het merk in het brein van de consument. Zo uniek als het logo. Hieronder zijn twee van de zes associaties terug te vinden in het brein van de consument.

Image Title

Associatie Smint: Zelfvertrouwen

Image Title

Associatie Smint: Fris Gevoel

Resultaat 4 jaar Neuro-Branding

Met de Neural Brand Signature heeft SMINT twee belangrijke benchmarks. De effectiviteit op de korte termijn kan met de Effie benchmark gemeten worden, terwijl het bouwen aan de lange termijn merkwaarden wordt gegarandeerd door de associatie-benchmarks vertegenwoordigd in de Neural Brand Signature. De traditionele onderzoeken van GFK spreken voor zich. 5 Jaar op rij groeit het merk op alle KPI’s alsook de omzet. Meer weten over onze Neural Brand Signature? Neem Contact met ons op!

Image Title
Privacy Policy | Contact